Tikkurila-Seura ry 100 vuotta

 

Olet lämpimästi tervetullut

TIKKURILA-SEURA RY:N KEVÄTJUHLAAN JA SAMALLA JUHLISTAMAAN SEURAN 100-VUOTISTAIVALTA

Lauantaina 6.5.2017 klo 13:00 - 15:30

Viertolan koulu

 100vKutsu

 

Miksu & Maikku Roadshow 

Roadshown tavoitteena on innostaa ja kannustaa tyttö- ja naispelaajia sekä heidän valmentajiaan näkemään mahdollisuuksia ja löytämään kullekin tavoittelemisen arvoisia unelmia. Koris on mahdollistanut monelle suomalaiselle pelaajalle ja valmentajalle väylän tavoitella omia unelmiaan. Miksu ja Maikkku roadshow-illassa on mahdollisuus kuulla näistä tarinoista muutama.

Miksi Roadshow?

Mikä on vielä pahempaa kuin se, että unelmat eivät toteudu? Se, että ei ole unelmia lainkaan. Tavoitteena on, että joukkueen yhteisten ja omien henkilökohtaisten unelmien tavoittelu auttaa jatkamaan lajin parissa pidempään.

Kasvaakseen urheilijana tai valmentajana omaan potentiaaliinsa ja omaksi persoonakseen tarvitaan myös naisia esikuviksi. Naiset ja tytöt pelaajina, naisvalmentajat ja naisten toiminnassa mukana olevat valmentajat tarvitsevat esikuvia, joihin voi samaistua. Mixun tarina ei jätä ketään kylmäksi.

MixuMaikki

Kuluneen vuoden aikana ollaan saatu lukea ja kokea hienoja tyttö- ja naiskorikseen liittyviä uutisointeja, kuten Tiina Stenin tyttö korisleiri sekä useiden suomalaisten pelaaminen ammattilaiskentillä.

Tarvitaan uusia toimia naisten ja tyttöjen valmennustoiminnan tukemiseksi ja parantamiseksi. Tarvitaan laadukkaampaa valmennusta ja näkökulman muutosta. Valmentajat tarvitsevat lajitaitojen opettamisen lisäksi kohtaamisen taitoja ja erilaisia tapoja johtaa ja ohjata ryhmää ratkaisemalla ryhmän dynamiikasta syntyviä ongelmia. Tarvitaan lisää valmentajia, jotka voivat auttaa pelaajia liittymään toisiinsa ja yhteiseen tavoitteeseen. Tarvitaan pelaajien kokemusta tulla nähdyksi, kuulluksi ja rakastetuksi. Tarvitaan yhdessä tekemistä, ei vastakkainasettelua. Roadshow on hyvä tapa aloittaa.

Jos kiinnostaa tutustua syvällisemmin etenkin tyttöpuolella tapahtuvaan drop-off ja drop-out ilmiöön, Mira Sakselinin opinnäytetyö käsittelee teemoja Suomen WU16 ja WU18 koripallomaajoukkueissa. Se herättää miettimään, mitä me aikuiset voisimme tehdä toisin. Drop out -ilmiö, eli urheilun lopettaminen kokonaan teini-iässä on nähtävissä myös Koripalloliiton pelaajatilastoista, kun kaudella 2014–2015 pelasi yhteensä 327 14-vuotiasta ja vain 185 18-vuotiasta tyttöä. Drop outin syiksi on todettu mm. rajoittunut suhde valmentajaan ja itsensä merkityksettömäksi kokeminen.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/107835/Mira_Sakselin.pdf?sequence=1

Tervetuloa Miksu ja Maikku roadshow iltaan!